Gewoon lekker buitenzwemmen

Gewoon lekker buiten zwemmen in Buitenbad Eurobad Maasbracht. Voordelig en leuk voor het hele gezin.

Een zomer lang plezier

Samen met je vrienden zwemmen in ons buitenbad. Reserveer vandaag je plaats.

Samen fit blijven

Maak plezier en blijf fit. Samen naar het zwembad om baantjes te trekken en gezellig te kletsen. Doe gewoon mee.

Corona: Veelgestelde vragen (FAQ)

Vanaf 21 mei mag Eurobad Maasbracht weer gedeeltelijk open. Wij snappen dat er veel vragen zijn rondom de heropening van de zwembaden in Nederland. In onderstaande veelgestelde vragen proberen wij zo goed mogelijk antwoord te geven. Vind je hieronder geen antwoord op je vraag? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Algemeen

Is het zwembad geopend?

Ja, vanaf donderdag 21 mei is het zwembad in aangepaste vorm weer open. Je dient vooraf via onze website een plaats te reserveren.

Zonder reservering mogen wij je geen toegang geven. Het is niet mogelijk te reserveren aan de kassa.

Reserveer hier je zwemactiviteit

Moet ik vooraf reserveren als ik wil zwemmen?

Ja, om te kunnen zwemmen dien je vooraf een plaats te reserveren via onze website.

Zonder reservering mogen wij je geen toegang geven. Het is niet mogelijk te reserveren aan de kassa.

Reserveer hier je zwemactiviteit

Kun je in het buitenbad 1,5 meter afstand van elkaar houden? Kan ik dan nog wel zwemmen?

Ja, afstand houden is mogelijk. Het aantal bezoekers dat op reservering toegang krijgt tot Eurobad Maasbracht is gemaximaliseerd, zodat bezoekers zich aan het Protocol Verantwoord Zwemmen kunnen houden en afstand van elkaar kunnen houden. Kinderen tot en met 12 jaar en personen uit één huishouden hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden.

Wil je er zeker van zijn dat je banen kunt zwemmen, reserveer dan de activiteit banen zwemmen en niet de activiteit recreatief zwemmen.

Is mijn 10-Badenkaart nog geldig?

Ja, als je nog een tegoed op je 10-Badenkaart van vorig seizoen hebt, dan is dat tegoed ook dit seizoen gewoon geldig. Je dient wel vooraf een plaats te reserveren via onze website.

Zonder reservering mogen wij je geen toegang geven. Het is niet mogelijk te reserveren aan de kassa.

Kan ik een abonnement kopen?

Nee, het is momenteel niet mogelijk om een abonnement te kopen. Zodra we geen 1,5 meter afstand meer hoeven te houden en reserveren vooraf niet meer verplicht is, dan kunnen we ook weer abonnementen aanbieden.

Kan ik tussendoor het zwembad in- en uitlopen om bijvoorbeeld naar een winkel te gaan?

Nee, dat is niet mogelijk. Als je uitgezwommen bent en onze accommodatie verlaat, dan kun je niet meer terugkeren.

Neem dus vooraf alle spullen mee die je nodig hebt. Vergeet niet om ook eten & drinken mee te nemen, omdat de horeca niet (altijd) geopend is.

Accommodatie

Mogen de kleedhokjes gebruikt worden?

Ja, de kleedhokjes mogen gebruikt worden. Om zo min mogelijk de kleedhokjes te benutten en zo gebruik te vergemakkelijken wordt eenieder verzocht om zich thuis de zwemkleding aan te trekken onder de gewone kleding. 

Hoe vaak moeten kleedhokjes gedesinfecteerd worden? Is dat na elk gebruik?

Desinfectie na elk gebruik is niet noodzakelijk. Afhankelijk van bezoekfrequentie is een passend schoonmaakregime wel gewenst. Kijk hiervoor ook in de Richtlijn Veilig zwemmen in Coronatijd, hygiene en desinfectie in zwembaden.

Mogen de toiletten gebruikt worden?

Ga voordat je van huis vertrekt, thuis naar het toilet. Toiletbezoek in badinrichting dient tot een minimum beperkt te worden. Toiletten worden minimaal 1 keer per dag schoongemaakt.

Reeds bestaande hygiënerichtlijnen vanuit de branche blijven gelden.

Protocol Verantwoord Zwemmen

Waar kan ik het protocol verantwoord zwemmen downloaden?

Bezoek hiervoor de pagina van de organisatie WaterVrij. Hier vind je altijd het meest actuele protocol.

Je kunt het protocol hier downloaden.

Waar moeten zwemmers zich volgens het protocol aan houden?

Je kunt het protocol hier downloaden.

Voor zwemmers:

1.Houd de door het RIVM voorgeschreven afstanden aan. Thans 1,5 meter voor personen ouder dan 12 jaar;

2.Kom alleen op vooraf besproken tijden;

3.Kom alleen of kom met personen uit jouw huishouden;

4.Kom met persoonlijk vervoer: zoals te voet, met de fiets of auto.

5.Kom niet eerder dan 10 minuten voor de afgesproken starttijd naar de accommodatie;

6.Volg altijd de aanwijzingen van de daartoe bevoegde personen op;

7.Ga voorafgaand aan het zwembadbezoek thuis naar het toilet;

8.Trek thuis je badkleding aan. Op een aangeduide locatie in de badinrichting hoef je als zwemmer alleen de ‘overkleding’ uit te trekken en in een meegenomen sporttas mee te nemen naar een aangewezen plek, inclusief schoenen. Na het zwemmen kan je jezelf omkleden in de daartoe aangewezen ruimtes;

9.Was voorafgaand aan en na afloop van het zwembadbezoek je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden;

10.Beperk de aanrakingen met deuren, hekken, bankjes e.d. tot het noodzakelijke minimum;

11.Betaal met pin of contactloos (pin of mobiel);

12.Beperk gebruik van niet noodzakelijke ruimten in de accommodatie;

13.Douche thuis voor en na het zwemmen;

14.Verlaat direct na het zwemmen de accommodatie zo spoedig mogelijk via de routing naar de aangewezen uitgang.

15.Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;

16.Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;

17.Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD);

18.Blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en dit in de afgelopen 7 dagen is vastgesteld;

19.Blijft thuis als je in thuisisolatie bent omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld;

20.Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;

 

Banenzwemmen:

1.De toezichthouder/instructeur/trainer blijft zoveel mogelijk op een afstand van 1,5 meter van de zwemmers vanaf de kant;

2.Overweeg 1richtingsverkeer per baan (ene baan heen, andere baan terug);

3.Zwemmers dienen onderlinge afstand te bewaren en inhalen is niet toegestaan.

Recreatief zwemmen:

1.In het pierenbad/waterspeelplaats mogen geen volwassenen aanwezig zijn in het water. Zij houden toezicht vanaf de rand van het bad met hierbij de 1,5 meterregel ten opzichte van andere aanwezigen;

2.Toiletvoorzieningen zijn vrij toegankelijk. Zwemmers wordt gevraagd om vooraf thuis naar het toilet te gaan. Maak het toilet regelmatig schoon, minimaal 1 keer per dag;

3.Er wordt steeds gezorgd dat een afstand van 1,5 meter gewaarborgd wordt ten opzichte van de aanwezige toezichthouders;

4.Bij de attracties zullen markeringen aangebracht worden om de afstand van 1,5 meter aan te geven. Hierop wordt toezicht uitgevoerd door het personeel. Eventueel in combinatie met tijdslots.

Door wie is het protocol samengesteld?

Het Protocol Verantwoord Zwemmen is geschreven door de samenwerkende partijen in de zwembranche. Dit zijn Vereniging Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen (WiZZ)Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ), Verenigde Technici in de Zwembadbranche (VTZ), ZwembadpoliDutch Environment & Water Technology Association (Envaqua), DBZ (RUD), TU DelftENVOZHISWA-RECRONEasySwimNederlandse Onderwatersport Bond (NOB)Nederlandse Culturele Sportbond (NCS)Nederlandse Triathlon Bond (NTB)FNV, Vereniging Sportbedrijven Nederland (VSBN), Reddingsbrigade NederlandZwemOnderwijs NederlandDutch LifeguardsVereniging Sport en Gemeenten (VSG) en Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB).

Zij sloegen eerder al de handen ineen om alles in het werk te stellen om de heropening van zwembaden zo snel als het verantwoord kan, weer mogelijk te maken.

Moeten zwembaden, scholen en verenigingen een eigen protocol opstellen?

Alle zwembaden, scholen en verenigingen kunnen gebruik maken van het centraal opgestelde Protocol Verantwoord Zwemmen. Zij dienen dit te vertalen naar de lokale situatie en hun gasten hierin te begeleiden.

Hoe wordt bepaald wanneer we naar de volgende fase kunnen?

Het kabinet bepaalt op basis van de actuele situatie en adviezen de ruimte die de Nederlanders geboden wordt. Indien deze besluiten hiertoe aanleiding geven zal de zwembranche het protocol aanpassen.

Gezondheid, veiligheid en hygiëne

Is zwemwater in zwembaden veilig om in te zwemmen?

Met inachtneming van de betreffende bepalingen/handvatten uit het protocol is zwemwater in zwembaden veilig om in te zwemmen.

Welke risico's lopen we als we gaan zwemmen? Hoe groot zijn die risico's?

Het coronavirus is onder ons, daar kunnen we niet om heen. Er blijft een risico als je elkaar opzoekt, echter is dit risico, volgens het RIVM beheersbaar.

Hoe zit het met het risico van hoesten en ademen boven water?

Zolang je op 1,5 meter afstand blijft zijn er vanuit het Protocol Verantwoord Zwemmen geen bezwaren.

Wat zijn de maatregelen met betrekking tot EHBO en reanimatie?

In sommige gevallen is het noodzakelijk, bv. bij EHBO-handeling, dat je als medewerker binnen de 1,5 meter van de zwemmer komt. Kijk voor meer tips op de website van het Rode Kruis.

Hoe haal je een drenkeling uit het water?

Zo snel mogelijk. De risico’s voor de redder zijn in zo’n situatie vele malen kleiner dan het risico voor de drenkeling. Bij een eventueel noodzakelijke reanimatie is het wel verstandig de richtlijn van de reanimatieraad te hanteren.