Laatste activiteit dit seizoen: Hondenzwemmen 6 september

Gewoon lekker buitenzwemmen

Gewoon lekker buiten zwemmen in Buitenbad Eurobad Maasbracht. Voordelig en leuk voor het hele gezin.

Een zomer lang plezier

Samen met je vrienden zwemmen in ons buitenbad. Reserveer vandaag je plaats.

Samen fit blijven

Maak plezier en blijf fit. Samen naar het zwembad om baantjes te trekken en gezellig te kletsen. Doe gewoon mee.

Corona: Veelgestelde vragen (FAQ)

Vanaf 21 mei mag Eurobad Maasbracht weer gedeeltelijk open. Wij snappen dat er veel vragen zijn rondom de heropening van de zwembaden in Nederland. In onderstaande veelgestelde vragen proberen wij zo goed mogelijk antwoord te geven. Vind je hieronder geen antwoord op je vraag? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Algemeen

Is het zwembad geopend?

Ja, het zwembad is normaal geopend. Je dient wel vooraf via onze website een plaats te reserveren.

Zonder reservering mogen wij je geen toegang geven. Het is niet mogelijk te reserveren aan de kassa.

Reserveer hier je zwemactiviteit

Moet ik vooraf reserveren als ik wil zwemmen?

Ja, om te kunnen zwemmen dien je vooraf een plaats te reserveren via onze website.

Zonder reservering mogen wij je geen toegang geven. Het is niet mogelijk te reserveren aan de kassa.

Reserveer hier je zwemactiviteit

Kun je in het buitenbad 1,5 meter afstand van elkaar houden? Kan ik dan nog wel zwemmen?

Ja, afstand houden is mogelijk. Het aantal bezoekers dat op reservering toegang krijgt tot Eurobad Maasbracht is gemaximaliseerd, zodat bezoekers zich aan het Protocol Verantwoord Zwemmen kunnen houden en afstand van elkaar kunnen houden. Kinderen tot en met 12 jaar en personen uit één huishouden hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden.

Wil je er zeker van zijn dat je banen kunt zwemmen, reserveer dan de activiteit banen zwemmen en niet de activiteit recreatief zwemmen.

Is mijn 10-Badenkaart nog geldig?

Ja, als je nog een tegoed op je 10-Badenkaart van vorig seizoen hebt, dan is dat tegoed ook dit seizoen gewoon geldig. Je dient wel vooraf een plaats te reserveren via onze website.

Zonder reservering mogen wij je geen toegang geven. Het is niet mogelijk te reserveren aan de kassa.

Kan ik een abonnement kopen?

Nee, het is momenteel niet mogelijk om een abonnement te kopen. Zodra we geen 1,5 meter afstand meer hoeven te houden en reserveren vooraf niet meer verplicht is, dan kunnen we ook weer abonnementen aanbieden.

Kan ik tussendoor het zwembad in- en uitlopen om bijvoorbeeld naar een winkel te gaan?

Nee, dat is niet mogelijk. Als je uitgezwommen bent en onze accommodatie verlaat, dan kun je niet meer terugkeren.

Neem dus vooraf alle spullen mee die je nodig hebt. Vergeet niet om ook eten & drinken mee te nemen, omdat de horeca niet (altijd) geopend is.

Accommodatie

Mogen de kleedhokjes gebruikt worden?

Ja, de kleedhokjes mogen gebruikt worden. 

Mogen de toiletten gebruikt worden?
Ja, de toiletten zijn geopend. Tip: ga voordat je van huis vertrekt, thuis naar het toilet.

Toiletten worden minimaal 1 keer per dag schoongemaakt. Reeds bestaande hygiënerichtlijnen vanuit de branche blijven gelden.

Mogen de douches gebruikt worden?
Ja, het gebruik van de buiten douches is toegestaan.

Protocol Verantwoord Zwemmen

Waar kan ik het protocol verantwoord zwemmen downloaden?

Bezoek hiervoor de pagina van de organisatie WaterVrij. Hier vind je altijd het meest actuele protocol.

Door wie is het protocol samengesteld?

Het Protocol Verantwoord Zwemmen is geschreven door de samenwerkende partijen in de zwembranche. Dit zijn Vereniging Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen (WiZZ)Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ), Verenigde Technici in de Zwembadbranche (VTZ), ZwembadpoliDutch Environment & Water Technology Association (Envaqua), DBZ (RUD), TU DelftENVOZHISWA-RECRONEasySwimNederlandse Onderwatersport Bond (NOB)Nederlandse Culturele Sportbond (NCS)Nederlandse Triathlon Bond (NTB)FNV, Vereniging Sportbedrijven Nederland (VSBN), Reddingsbrigade NederlandZwemOnderwijs NederlandDutch LifeguardsVereniging Sport en Gemeenten (VSG) en Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB).

Zij sloegen eerder al de handen ineen om alles in het werk te stellen om de heropening van zwembaden zo snel als het verantwoord kan, weer mogelijk te maken.

Gezondheid, veiligheid en hygiëne

Is zwemwater in zwembaden veilig om in te zwemmen?
Ja, zwemwater in zwembaden is veilig om in te zwemmen. Zwemwater wordt met chloor gezuiverd, waardoor het zowel gedesinfecteerd als desinfecterend is.

Daarnaast hanteren wij met betrekking tot de toegang tot ons zwembad de richtlijnen en protocollen van de overheid en de zwembadbranche.

Wat is een gezondheidscheck?

Als we verwachten dat een zwemactiviteit meer dan 250 deelnemers heeft, dan zijn wij verplicht om een aantal vragen te stellen over je gezondheid voordat je naar binnen mag.

Wil je weten of het verstandig is om te komen zwemmen? Doe dan de online gezondheidscheck met de vragen van het RIVM. De antwoorden die je invult, worden niet bewaard en zijn niet terug te leiden tot jou persoonlijk.

Wat zijn de maatregelen met betrekking tot EHBO en reanimatie?

In sommige gevallen is het noodzakelijk, bv. bij EHBO-handeling, dat je als medewerker binnen de 1,5 meter van de zwemmer komt. Kijk voor meer tips op de website van het Rode Kruis.

Voor de basale reanimatie (BLS) geldt vanaf 22 juni dat het advies is deze weer uit te voeren volgens de normale richtlijn inclusief beademen, tenzij de centralist van de meldkamer ambulancezorg anders aangeeft.

Hoe haal je een drenkeling uit het water?

Zo snel mogelijk. De risico’s voor de redder zijn in zo’n situatie vele malen kleiner dan het risico voor de drenkeling. Bij een reanimatie is het advies deze weer uit te voeren volgens de normale richtlijn van de reanimatieraad.